In het theater

Een bezoek aan een theater is iets wat iedereen eens beleefd moet hebben. Zelfs als je helemaal niet zo´n fan van voorstellingen of toneelstukken bent, is het geweldig om het een keer te zien. Het zal dan ook een bijzondere ervaring zijn, al is het alleen al omdat de meeste theaters erg veel historie hebben en daarom prachtig zijn om van binnen te kunnen zien.

 

Ga er als artiest maar aan staan om een hele zaal achter je te krijgen. Je zult stevig in elke schoen moeten staan om dit voor elkaar te krijgen. Wanneer het echter lukt, is er geen beter er gevoel dan dat. Het theater is niet voor niets een plaats waar dromen uit kunnen komen of totaal in rook op kunnen gaan. Het is maar net hoe het afloopt. Als een artiest een succesvolle show weet neer te zetten zullen snel meerdere data volgen.

In Nederland zelf zijn een aantal theaters van naam te vinden. Bijvoorbeeld in Amsterdam, Scheveningen en Groningen. Al deze prachtige gebouwen hebben reeds een aantal van de groten der wereld over de vloer gehad en dit gebeurd nog steeds. Indien een musical het goed doet blijft deze soms jarenlang doorgaan of wordt deze generaties later nogmaals uitgevoerd. Sommige producties komen van Nederlandse bodum terwijl andere juist weer eerst in het buitenland gemaakt worden en vervolgens wegens het succes hun weg naar ons land vinden.

Een avondje theater is een ware belevenis. Laat je meeslepen door al het fascinerende wat er op het podium te zien is en je zult al gauw merken dat je aangenaam wordt verrast. Niet iedereen is bij voorbaat gek op theater maar wanneer mensen ermee in aanraking komen zie je vaak dat er snel meerdere bezoeken zullen volgen.

De bakermat voor theater is toch wel Broadway. Deze zeer lange straat die dwars door Manhattan loopt in New York staat bekend om de meest fantastische shows die er overal worden gegeven. Vooral in het gebied rondom het wereldberoemde Times Square vind je vele geweldige uitvoeringen met de meest bekende acteurs die er zijn. Soms kiezen ware Hollywood sterren er zelfs voor om weer het theater in te duiken of begonnen zij juist hier hun loopbaan. Broadway is dan ook het ideale startpunt voor een lange carrière voor vele acteurs en actrices.

Mocht je nu een keer een stedentrip naar New York doen dan is een bezoek aan dit hoogtepunt zeker aan te raden. Ondanks dat kaarten voor de meeste shows zeker niet goekdoop zijn zal het de investering meer dan waard blijken. Dat de stad naast Broadway nog een aantal mooie bezienswaardigheden biedt zorgt ervoor dat je hier gerust een week kan doorbrengen. Er is overal om je heen immers van alles te doen en te zien.