Theater in Nederland

Een avond in het theater kan een heerlijke vorm van ontspanning zijn. Ongeacht wat voor soort show of musical jouw voorkeur heeft, is het altijd lekker om er even tussenuit te zijn. Gelukkig voor alle liefhebbers van het theater zijn er een aantal prachtige theaters verdeeld over ons land. Hier krijg je de kans om de meest succesvolle musicals eens van dichtbij te beleven of bijvoorbeeld een goede cabaret show bij te wonen. Al zijn er natuurlijk ook allerlei andere voorstellingen te zien. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het theater biedt je soelaas. Mocht je nog nooit eerder in het theater geweest zijn dan kunnen we je dit zeker aanraden eens te proberen.

Voor inspiratie kun je op allerlei plaatsen terecht. Op het internet zijn er vele agenda’s die aangeven waar precies wat te doen is op welk moment. Nog gemakkelijker, je kunt online direct je kaartje bestellen voor een show die jouw voorkeur heeft. Net zoals je een kledingstuk, een leuke verjaardagstaart op https://www.jeeigentaart.nl/ of een mooie televisie online besteld, kan dit met kaarten voor het theater ook. Op deze manier hoeft niemand ooit nog iets te missen en kun je bij voorbaat al plannen waar je naartoe gaat. Geen enkele avond hoeft dus meer saai te zijn. Ongeacht waar je woont, er is altijd wel iets wat niet al te ver uit de buurt is. Toch zijn de meeste dingen en grootste voorstellingen natuurlijk in de grotere steden te zien.

De mooiste theaters van Nederland

Verspreid over het hele land zijn theaters en zalen te vinden. De ene heeft uiteraard wat meer historie, allure en een grotere naam dan de ander. Dit hoeft echter niet uit te maken. Het hangt er maar net vanaf wat je zelf het liefste ziet en waarvoor je precies komt. Hieronder zie je een kleine selectie van de grootste theaters die het land rijk is.

Tuschinski

Al bijna een eeuw geleden zag het Tuschinksi theater, vernoemd naar de bouwer ervan genaamd Abraham Tuschinski, het levenslicht. Het is een theater waar films worden afgespeeld en wordt over het algemeen beschouwd als de meest prachtige bioscoop van Nederland.

Koninklijk Theater Carré

Dit theater is gelegen midden in de hoofdstad Amsterdam en is een circus theater. 15 jaar geleden is het grondig verbouwd waardoor het nog functioneler is geworden. Niet alleen wordt het door velen gezien als het mooiste theater van het land, er kunnen ook de meeste toeschouwers in.

Stadsschouwburg Groningen

In de hoofdstad van de gelijknamige provincie Groningen ligt de stadsschouwburg. Zowel de zaal van het gebouw als het bouwwerk zelf zijn adembenemend om te zien, zowel van binnen als van buiten. Het werd al in het eind van de negentiende eeuw gebouwd en is ondertussen dan ook terecht gepromoveerd tot een rijksmonument.