Theater en kinderen

Theater draagt bij aan de ontwikkeling van een kind. Vaak gebeurt dat op een speelse manier en kinderen leren zo ook om hun eigen creativiteit te ontwikkelen en te prikkelen. Het maakt niet uit of het gaat om het toneelstuk op school waar je kind in mee speelt of om een theatervoorstelling waar je naar toe gaat. Beide situaties zorgen dat het kind niet alleen wordt vermaakt, maar dat ze ook geprikkeld worden.

De eindmusical van groep 8

Bij het toneelspel op school leren kinderen zich op een speelse wijze goed uit te drukken. Het is goed voor het zelfvertrouwen al zijn sommige kinderen bloednerveus als ze op moeten treden voor andere kinderen en/of ouders en leerkrachten. Andere kinderen lijken ervoor gemaakt, zij hebben thuis vaak ook al vele spontane ‘voorstellingen’ gegeven. De echte klapper is natuurlijk wel de eindmusical of een modern alternatief in groep 8. Wie krijgen de hoofdrollen en hoe maak je een prachtig decor?

Laat ze hun fantasie gebruiken

Sommige kinderen vinden het ook leuk om naar een toneelschool te gaan. Ze leren hier een situatie, een beeld of een persoon uit te beelden. Kinderen leren zo ook om hun fantasie te gebruiken. Laat ze bijvoorbeeld eens uitbeelden hoe ze over dat koord moeten lopen wat hoog in de lucht hangt. Of laat ze denkbeeldig van iets schrikken of juist zogenaamd heel boos worden. Er zijn tal van situaties te bedenken die het kind creatief en inventief maken. Daarbij leren kinderen op elkaar te reageren en vrij te associëren. De samenwerking wordt gestimuleerd, net zoals het initiatief nemen. Misschien blijkt het kind wel talent te hebben en voelt hij of zij zich erg thuis in de theaterwereld.

Naar het theater

Het is natuurlijk ook leuk om met de kinderen naar een theatervoorstelling te gaan. Er zijn tal van theaterproducties voor allerlei leeftijdscategorieën. Er zijn musicals die geschikt zijn voor kinderen of de leuke interactieve theaterstukken die erg in de smaak vallen. Het is altijd leuk om er een speciaal uitje van te maken. Bijvoorbeeld met een verjaardag of zomaar om even quality time te creëren en even weg te zijn van die verslavende beeldschermpjes. Theater is uitgaan en dan trek je natuurlijk je mooiste en meest trendy kleding aan. Bij kidsbrandstore.nl vind je een schitterende collectie voor de jeugd. Kwaliteitsproducten en de meest coole merken, genoeg keuze om in je beste outfit naar het theater te gaan.

Voor alle leeftijden

Er zijn zelfs voor de allerkleinsten al voorstellingen die erg bijzonder zijn om mee te maken. Vaak zijn de theatergezelschappen die deze voorstellingen geven hier echt in gespecialiseerd. Als de kinderen wat ouder zijn, vinden ze het vaak prachtig als ze bij het toneelstuk worden betrokken. Dat kan soms al door de toneelspelers vragen aan het publiek te laten stellen. De kinderen hebben dan echt het gevoel dat ze een onderdeel zijn van het toneelstuk. Zijn ze nog ouder dan willen ze meestal graag lachen of spanning voelen tijdens het stuk. Een goed verhaal boeit.